English Page

Hanoi Museum receives more than 800 donated documents, artefacts

Tuesday, 26/11/2019 09:20

(News) - The Hanoi Museum received more than 800 documents and artefacts donated by organisations and individuals at a ceremony held on November 22.

Donated documents and artefacts on display at the museum.

At the event, the Hanoi Museum also honoured and acknowledged organisations and individuals for their contributions to the museum.

The donated artefacts are related to the period of the subsidy economy, resistance wars, and socialist building in addition to artefacts related to traditional craft villages, trade villages, and cuisine that demonstrate the development of Hanoi through historical periods.

Kieu Van Quang from Dong Sang hamlet, Duong Lam commune, Hanoi’s Son Tay town donated 13 artefacts to the museum which are household appliances of his family from the 1960s and 1970s such as a bronze betel-tray and anareca-nut cutting knife bought by his mother from the local market.

To meet the demand of the showcase at the museum, the Hanoi Museum has called on individuals and organisations to continue to donate documents and artefacts to the museum.

Director of Hanoi Museum Nguyen Tien Da expressed his appreciation for the donators, affirming that the museum will preserve and promote their values for future generations.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)