English Page

Ho Chi Minh City’s festival to bring New Year atmosphere

Monday, 18/11/2019 09:26

Tet Festival 2020 will be held in Ho Chi Minh City from January 3-5, providing people and visitors with interesting experiences of the Tet (Lunar New Year) atmosphere.

Nguyen Hue Flower Street in Ho Chi Minh City during the 2019 Tet 

The festival will feature five main activities, featuring the rituals, food, entertainment activities of the Lunar New Year.

Important rituals, such as a ceremony to erect Cay Neu (a tall bamboo tree), the worshipping of ancestors, a ceremony to welcome Giao Thua (New Year’s Eve), and chuc Tet (New Year greetings), will be reproduced to help visitors, particularly children, learn more about the traditional Tet festival.

Visitors will have the chance to enjoy typical Tet dishes from the northern, central and southern regions.

Folk games, including tug of war, blindfolded pot smashing, and many other collective games, will also be organised in various areas.

In addition, performances of the lion dance, Vovinam (Vietnamese traditional martial arts) and magic, as well as art programmes with traditional musical instruments, are expected to attract a large number of visitors.

Additionally, a market space will be arranged with 100 booths displaying and selling essential items for Tet.

Tet Festival 2020 will open from 10am to 9pm each day and is expected to welcome over 40,000 visitors.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)