English Page

Hang Luoc Street flower market opens for Tet in Hanoi

Tuesday, 14/01/2020 09:05

The Hoan Kiem District People’s Committee opened the Hang Luoc Street traditional flower market and diverse activities at the Phung Hung Street mural space on January 10 in celebration of the upcoming Lunar New Year (Tet).

The traditional Tet flower market attracts a large crowd of locals and tourists.

The Hang Luoc flower market is a long-standing famous flower market in Hanoi. Here, customers can not only buy flowers and ornamental trees but also antiques and second-hand items, making it a popular address among Hanoians during Tet.

The market only convenes once a year, for a week or two weeks before Tet. In addition to organising the Tet flower market, Hoan Kiem District has organised cultural and art activities in bridge arches along the Phung Hung mural street every year since 2018 to bring the Tet atmosphere to the people.

The 2019 Hang Luoc flower market is open until January 24 (the last day of the last month of the 2019 lunar year).

Many traditional cultural activities are being held at the Phung Hung Street mural space. (Photo: VNA)
Calligraphy performance at the Phung Hung Street mural space. (Photo: VNA)
The Phung Hung Street mural space attracts a lot of visitors. (Photo: VNA)

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)