English Page

Ethnic groups celebrate New Year with various activities

Friday, 03/01/2020 10:42

Numerous cultural and arts activities are taking place at the Vietnam National Villages For Ethnic Culture And Tourism in Hanoi from January 1-31, helping visitors more understand traditional cultural features and celebrations of the new year of ethnic groups.

The programme themed "Spring on the uplands" is taking place from January 1-31.

The highlight of the programme is the reproduction of a ceremony to wash away bad luck and pray for a peaceful, happy and favourable new year by Tay and Nung ethnic people.

In addition, people from Tay, Nung and Thai groups will perform the “Then” practice which has in fact been added to the UNESCO Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.

Visiting the villages of Tay, Nung and Thai ethnic people during pleasant spring days, visitors can enjoy traditional “Then” songs and melodies of “Tinh” lute.

Other folk dances and songs along with traditional folk games and specialties of ethnic minority groups in the northern mountainous provinces will also be held during the programme.

The villages of ethnic minority groups will be decorated with vibrant colours to welcome the Lunar New Year Festival according to the customs of each group.

Visitors to the village will also have an opportunity to join cultural and art exchange activities with local people./.

HỮU BẮC

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)