English Page

First Vietnam-RoK int’l fine arts exhibition held

Thursday, 28/03/2019 09:08

(News). The Vietnam Fine Arts Association (VFAA) and the KIRO Art Association of the Republic of Korea (RoK) held the first Vietnam-RoK international fine arts exhibition in Hanoi on March 27.

Speaking at the opening ceremony, VFAA Chairman Tran Khanh Chuong said a number of fine arts exhibitions have been held in both countries in recent years, contributing to raising mutual understanding about fine arts between their people.

He added that the KIRO Art Association now includes over 10,000 members who work to preserve and develop the RoK’s traditional fine arts.

At the event

Chuong also hoped that ties between the VFAA and the KIRO Art Association will continue to thrive in the years to come.

Chairman of the KIRO Art Association Yun Bu-nam said Korean artists will learn more about Vietnamese culture and arts via the event. He also took the occasion to invite Vietnamese painters to send their works to the RoK for display.

The exhibition featured 116 works by 110 artists, including 76 pieces by 70 members of the KIRO Art Association and the remaining 40 by VFAA members.

They were drawn in different materials and styles, reflecting the culture and art of each country.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)