English Page

Vietnamese violin talent wins international music competition

Wednesday, 13/03/2019 12:55

. News

Vietnamese violin talent Nguyen Nguyen Le has shared the first prize with another contestant from Japan at the awarding ceremony of the 12th International Competition Arthur Grumiaux, Belgium-Brussels 2019 at the Royal Conservatory of Brussels on March 10.
 

Nguyen Nguyen Le (1st from left) receiving the first prize of of the 12th International Competition Arthur Grumiaux, Belgium-Brussels 2019


The annual international competition Arthur Grumiaux, named after the legendary Belgian violinist Arthur Grumiaux, is one of the prestigious music competitions in Europe.

This year, the competition attracted the participation of 70 young violists from 29 countries and territories. Candidates were divided into four age categories and Nguyen Nguyen Le, 10, a student at the Vietnam National Academy of Music, was in Category A (10 years and younger).

Source: People's Army Newspaper

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Từ những ánh sao đơn lẻ

Từ những ánh sao đơn lẻ

Năm 2023 với tôi được đánh dấu bằng những chuyến đi ý nghĩa, ý nghĩa với trải nghiệm của một người viết và ý nghĩa đối với chính việc viết... (NGUYỄN XUÂN THỦY)

Người cựu binh chiến trường K

Người cựu binh chiến trường K

Tôi luôn bị ám ảnh bởi những mảnh xước của chiến tranh, đó là sự khốc liệt nơi chiến trường, là người lính trở về với cuộc sống đời thường và nỗi niềm nơi hậu phương. (BÙI TUẤN MINH)

Truy tìm Nadja

Truy tìm Nadja

Là tác phẩm nổi tiếng bậc nhất của André Breton, suốt nhiều thập kỉ, danh tính của nàng Nadja - người cũng được chọn là tựa đề sách - vô cùng bí ẩn.

‘Mấy đứa nhỏ diễn sao giống tụi mình ngày đó quá trời’

‘Mấy đứa nhỏ diễn sao giống tụi mình ngày đó quá trời’

Tại Củ Chi có một suất chiếu đặc biệt của bộ phim “Địa đạo- Mặt trời trong bóng tối” được gọi là suất chiếu tri ân.