English Page

Vietnam Film Festival opens in Ba Ria – Vung Tau province

Tuesday, 26/11/2019 09:34

(News) - The 21st Vietnam Film Festival – 2019 officially opened at a ceremony held in Vung Tau City, the southern province of Ba Ria – Vung Tau on November 23.

The jury of the 21st Vietnam Film Festival (Photo: VOV)

The event saw the presence of representatives from the Ministry of Culture, Sports and Tourism, central and local agencies, along with over 1,000 domestic and international artists, experts, film producers, film and media organisations and companies.

The festival aimed to honour the dedication and contributions mde by artists through outstanding cinematographic workstoward the theme of ‘Developing a national, humanistic, creative and integrated cinema industry of Vietnam’.

As many as 104 movies were selected for the competition and screening during the festival.

Accordingly, 74 most outstanding entries will be competed for awards in four categories, including 16 feature films, 29 documentaries, 20 cartoons and 9 scientific films.

On the sidelines of the biennial event, a wide variety of activities will also be held, including the screening of films within a week in Ho Chi Minh City and Hanoi, the exchanges between artists and audiences and students, and an exhibition on Vietnamese seas and islands through the cinematic perspective.

The organising board will also presented awards to best director, screenwriter, actors and actresses.

The festival is expected to provide the audiences and film makers with an overview of the development of cinema in the country and the world.

Source: VOV

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)