English Page

Photos and sculptures on Việt Nam displayed in Hungary

Wednesday, 19/02/2020 10:03

An exhibition featuring photos of Việt Nam and works by famous Hungarian sculptor Farkas Aladár on Việt Nam’s late President Hồ Chí Minh and its struggle against the US is being held in Székesfehérvár City, Hungary.

Photos about Việt Nam's land and people are being displayed at an exhibition in Székesfehérvár City, Hungary.

Speaking at the event, Vietnamese Ambassador to Hungary Nguyễn Tiến Thức thanked the Hungarian Government and people, especially war veterans, for their support for Việt Nam’s past struggle against the US.

He highly valued the role of members of the Hungary - Việt Nam Friendship Association, overseas Vietnamese students and the Vietnamese community in Hungary in fostering the two countries’ relations.

According to Botz László, chairman of Hungary - Việt Nam Friendship Association, many core members of the association are Hungarian veterans who supported Việt Nam during the American War in Việt Nam.

He asserted that the Hungarians have always held special affection for Việt Nam.

The exhibition was the first in a series of activities co-organised by the association and the Vietnamese embassy to celebrate the 70th anniversary of bilateral diplomatic ties (February 3) and Việt Nam’s 45th anniversary of the liberation of the south and national reunification (April 30).

The exhibition is open to visitors until early March.

Székesfehérvár City is the former capital of Hungary, which witnessed the enthronement of 43 Hungarian kings.

Source: VNS

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)