English Page

Vietnamese and foreign love films to be screened in Hanoi

Wednesday, 12/02/2020 09:48

As many as seven romantic and funny films based on love will be screened at the French Cultural Centre (L'Espace) in Hanoi from February 10-16.
 

"Red Sky" is one of seven films that will be screened during the week.

In addition to the love of couples, the films also reflect different aspects of love in many different contexts. Cheerful stories, serene and romantic moments, and event tensions will be highlighted during the film week.

The film, entitled “Caprice” by director Emmanuel Mouret will open the week, followed by the film “Memories” by Jean-Paul Rouve.

Audiences will have the chance to meet female star Catherine Deneuve and actor Yves Montand in the movie “Lovers Like Us” (or Call me Savage) by director Jean-Paul Rappeneau.

Other films, which will be introduced on the occasion, are “Not my type” by Lucas Belvaux, “Red Sky” by Olivier Lorelle, and “Tamara” by Alexandre Castagnetti.

Notably, the film “Indochina” by Régis Wargnier, which won an Oscar and a Golden Globe Award for Best Foreign Language Film, will close the film week.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)