English Page

Vietnamese art troupe attends Chingay Parade 2020 in Singapore

Monday, 03/02/2020 16:00

An art troupe of Ho Chi Minh City’s Department of Culture, Sports and Tourism joined more than 5,000 performers from 149 countries and international organisations at the 48th edition of the Chingay Parade, which opened in Singapore on January 31.

Vietnamese artists perform at the 48th Chingay Parade. (Photo: VNA)

Chingay is one of Asia’s largest street and floats parade that epitomises the dynamism of Singapore’s vibrant and multicultural society. The theme for Chingay 2020 is “Colours in Harmony”, expressed through the use of different colours to symbolise Singapore’s cultural diversity and harmonious blend of different cultures.

Highlight of the parade was a unique “Bridge of Harmony” float, decked out with “harmony” tiles that are co-created by more than 20,000 residents island-wide. The parade also featured 60 stellar performances staged by domestic art troupes and seven countries of China, Indonesia, Japan, Malaysia, Russia, Thailand and Vietnam.

Forty Vietnamese artists and 100 extras from the Vietnamese people community in the host nation put on a colourful display at the event to popularise Vietnam as a friendly nation for international friends. Their performance also contributed to enhancing friendship and cultural exchange with Singapore and the participating nations.

The two-day parade is expected to attract a crowd of some 280,000, and millions of spectators all over the world.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)