English Page

Hanoi opens 2020 Spring Book Street

Friday, 31/01/2020 09:49

The 2020 Spring Book Street was opened in Hanoi on January 27 as part of the activities to celebrate the 90th founding anniversary of the Communist Party of Vietnam (February 3) and the traditional Lunar New Year (Tet).

Delegates perform a ritual to open the 2020 Spring Book Street.

The programme, held on the Hanoi Book Street (the December 19 Street) in Hoan Kiem district, features more than 20 booths of publishing and distributing companies, along with some others showcasing cultural items for the longest and most important annual festival such as Tet newspapers, calligraphic works and folk paintings.

During the event through February 3, visitors can take part in various activities such as making chung cake – a traditional dish for Tet, creating “to he” (toy figurines made from rice dough), playing xiangqi, and drawing folk paintings.

A pavilion of the Tien Phong Bookstore on the spring book street.

They will also have a chance to enjoy musical, magic and circus performances and join in discussions about the reading culture.

Chairman of the Hoan Kiem district People’s Committee Nguyen Chi Luc said the 2020 Spring Book Street is hoped to help turn the Hanoi Book Street into a popular cultural destination among local people, encourage the reading habit, and contribute to tourism and culture promotion.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)