English Page

Hanoi to mark 20th anniversary of its ‘City for Peace’ title

Monday, 15/07/2019 09:40

(News) - A ceremony will be held on July 13 at the Ly Thai To Flower Park in Hanoi to mark the 20th anniversary of its title as ‘City For Peace’ (July 16, 1999-2019).

A wide range of activities will be held to mark 20th anniversary of Hanoi's title as 'City for Peace'.

In addition, a wide variety of meaningful activities will take place on the occasion. Notably, a peace culture festival featuring two performances, themed ‘I love Hanoi’ and ‘Lighting peace’, is expected to delight audiences on July 13-14.

International organisations and embassies will introduce their cultural identities and tourism products at an event entitled ‘Friendship Village’ in Le Thach street.

Visitors to the capital will also be introduced to Vietnam’s UNESCO recognised intangible cultural heritages.

Photo exhibitions honouring “civilised and elegant Hanoians” as well as the capital city’s efforts towards peace will open in July and September, respectively. Meanwhile a peaceful and friendship melody festival, themed ‘Echoes of the peaceful city’ will be held in October.

In addition, the Hanoi municipal People’s Committee directed the agencies to organise activities in association with patriotic emulation movements and international cooperation, contributing to the successful implementation of the cause of industrialisation and modernisation for the country and city.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)