English Page

Experiencing traditional weaving in Culture-Tourism Village

Tuesday, 02/07/2019 10:46

(News) - Visitors will have a chance to explore and understand more about Vietnam’s traditional weaving at the Vietnam National Village for Ethnic Culture and Tourism in the Dong Mo tourism area, Hanoi’s Son Tay town, from July 1 to 31.

With the theme ‘Summer Taste’, the programme features the participation of nearly 100 people belong to 13 ethnic groups, such as Tay, Dao, Mong, Thai, Muong, Kho Mu, Ta Oi, Co Tu, Ba Na, Xo Dang, RagLai, E De, Khmer from 12 localities.

A string of activities will be organised during this month to entertain children. Children will have an opportunity to enjoy performances and exhibitions of traditional musical instruments and even how to play them. They can also take part in folk games of ethnic minorities and contests involving writing, drawing and other activities.

In addition, visitors, especially small groups of tourists, will experience traditional brocade weaving by the Thai, Muong and Kho Mu ethnic groups; Mong people; Zeng weaving of the Ta Oi ethnic group, which were recognised as a national intangible cultural heritage by the Ministry of Culture, Sports and Tourism; the weaving of the Ede and Ba Na ethnic groups.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)