English Page

Festival to promote Vietnamese culture in Japan

Monday, 05/02/2024 10:34

A cultural festival entitled ‘Homeland Spring – Vietnamese Tet Festival Amagasaki 2024’ will be held in Amagasaki City in Japan from February 3 to 4 as an activity to celebrate Tet — the biggest annual activity of Vietnamese people worldwide.

An Ao Dai beauty pageant will be held as part of the festival. (Photo courtesy of organising board)

The event is co-organised by the Japan-Vietnam Trade Association and the Vietnamese General Consulate in Osaka.

The festivities will feature various activities, such as art programmes, Vietnamese folk games, and a trade fair promoting Vietnamese culture and cuisine.

The highlights of the festival include an Ao Dai beauty pageant as well as a fashion show to introduce traditional Vietnamese costumes, especially the Ao Dai, to Japanese people.

According to President of the Japan-Vietnam Trade Association Pham Thi Thu Huyen, the festival aims to promote Vietnamese culture in Japan while enhancing people-to-people exchange and fostering cultural and trade links between the two countries.

The event is expected to attract the participation of 100,000 Overseas Vietnamese people and Japanese visitors.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nguyên mẫu trong "Rừng đói" và "Bình minh phía trước"

Nguyên mẫu trong "Rừng đói" và "Bình minh phía trước"

Nguyên mẫu trong văn của tôi ít được hư cấu vì tôi không có tài hư cấu. Vì thế đọc lên là biết ngay đó là ai. Hơn nữa tôi cũng hay để tên nhân vật là tên nguyên mẫu...(NGUYỄN TRỌNG LUÂN)

Những cái tên mang thân phận người của "Gió vẫn thổi qua rừng nhiệt đới"

Những cái tên mang thân phận người của "Gió vẫn thổi qua rừng nhiệt đới"

Từ những đường dây lừa đảo xuyên biên giới, từ những căn phòng trọ ám mùi dây thừng và điện thoại bị tắt nguồn…, tôi muốn bạn đọc bước vào thế giới lạnh lẽo và dữ dội của thời đại dữ liệu,... (DƯƠNG BÌNH NGUYÊN)

Khi tác giả là nguyên mẫu

Khi tác giả là nguyên mẫu

Trong thời gian này tôi cùng trung đội ở trên chốt rất gần địch. Trận địa tôi chỉ cách khu nhà hòa hợp chừng 1 cây số... (NGUYỄN TRỌNG LUÂN)

Những người tôi gặp, những chuyện tôi viết

Những người tôi gặp, những chuyện tôi viết

Tôi từng hình dung viết văn là công việc của sự hư cấu, một hành trình phác dựng thế giới từ trí tưởng tượng, nơi nhà văn tự do tạo hình mọi thứ theo ý mình... (TRẦN THỊ TÚ NGỌC)