English Page

Documentary on Vietnam launched in Algeria

Friday, 30/08/2019 09:16

The Embassy of Vietnam in Algeria and the Algerian Ministry of Culture held a screening of a documentary on Vietnam in Algiers capital city on August 27.

Visitors at at the "Exploring Vietnam" photo exhibition.

The film, entitled “Vietnam, le joyau de l'Asie” (Vietnam: a jewel of Asia), was launched as part of activities marking the 74th year of the Southeast Asian country’s August Revolution (August 19) and the National Day (September 2).

Directed by Samir Lezzoum, the film features the Dien Bien Phu Victory and the sacrifice of Vietnamese people in the war against French colonialists. It also introduces recent achievements in socio-economic development and international integration of Vietnam.

The documentary was shot in various localities across the country, including Hanoi, Dien Bien and Son La in the north and the southern Ho Chi Minh City economic hub.

Addressing the screening event, Vietnamese Ambassador to Algeria Pham Quoc Tru spoke highly of Algerian filmmakers’ efforts and devotion to the project, which vividly reflects the traditional friendship and cooperation between Vietnam and Algeria.

The same day, the Vietnamese Embassy organised the “Exploring Vietnam” photo exhibition, with more than 50 pictures on show.

The event was designed to introduce the country’s natural landscapes, people, traditional culture, cuisine, festivals, craft villages and world heritage to Algerian and international friends.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)