English Page

Winners of ASEAN + 3 singing contest announced

Tuesday, 30/07/2019 15:47

(News) - Malaysian singer Rosario Bianis became the champion of the 2019 ASEAN + 3 singing contest, which officially wrapped up in Ha Long City, in the northern province of Quang Ninh, on July 28.

At the final night (Photo: VOV)

The final night was attended by Politburo member and Deputy Prime Minister Truong Hoa Binh.

Speaking at the event, the Deputy PM appreciated the Voice of Vietnam (VOV)’s initiative in the organisation of the regional singing contest as well as the contributions made by Quang Ninh province, relevant ministries and agencies, and enterprises.

ASEAN countries have paid much attention to preserving and promoting traditional cultural values through cultural and people-to-people exchange programmes, he added.

Deputy PM Binh also noted that the singing contest conveyed a message of the solidarity, aspiration for peace, cooperation and development of ASEAN countries, towards building a friendly, peaceful and progressive world.

Two second prizes went to Tran Hong Nhung from Vietnam and Aicelle Santos from the Philippines; meanwhile Olivia Christina (Indonesia) and Eint Chit (Myanmar) were honoured with third prizes.

The ASEAN + 3 singing contest took place from July 26-28, featuring the participation of 22 contestants from ASEAN countries and four invited singers from China, Japan and the Republic of Korea.

Source: Nhandan

 

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)