English Page

Measures launched to conserve values of Hoi An world heritage

Monday, 16/03/2020 09:47

The Hoi An Centre for Cultural Heritage Management and Preservation will carry out seven solutions in the 2020-25 period in a bid to conserve and sustain values of Hoi An ancient town in the central province of Quang Nam, said Director of the centre Pham Phu Ngoc.

A view of Hoi An ancient city (Photo: NDO/Lam Thanh).

Due attention will be paid to preventing severe run-down conditions of historical and cultural relics, he noted.

The solutions include anti-flooding in the ancient quarter; erosion and landslide prevention; street beautification; conservation of ancient relics and intangible cultural values; and planning urban areas within the heritage zone and craft village development; and resources for conservation.

The measures will be implemented synchronously in an attempt to conserve Hoi An ancient town and protect its global outstanding values as well existing architectures and sceneries, Ngoc underlined.

He added that after Hoi An was recognised as a World Heritage site by UNESCO in 1999, the centre has funded more than VND152 billion (US$6.53 million) to repair and protect run-down relics.

In addition to funding from the State and international organisations, the conservation expense was sourced from ticket sales, which hit about VND300 billion in 2019. However, this year’s revenue may sharply decrease due to impact of the COVID-19 outbreak.

Hoi An city is currently home to 1,432 relics, of which nearly 1,360 need protection.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)