English Page

Long Tong festival opens in Thai Nguyen province

Thursday, 21/02/2019 00:29

The Long Tong (Starting a new crop season) festival opened on the ninth and the 10th day of the first lunar month in Dinh Hoa Safety Area (ATK Dinh Hoa), Thai Nguyen province.
The festival aimed to pray for bumper crops. Cultural activities such as a spring camping, a photo exhibition, and a banh giay (a kind of rice cake) making competition were held during this year's festival. These various traditional cultural activities and folk games in the festival also attracted scores of tourists.

The PANO would like introduce several photos of the festival.

Traditional bumper-crop praying ceremony during the Long Tong (starting a new crop season) festival
Local people and tourists excited to participate in “con” (cloth ball) throwing
Ploughing festival to pray for bumper crops

Source: Song Anh, qdnd

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Những người tôi gặp, những chuyện tôi viết

Những người tôi gặp, những chuyện tôi viết

Tôi từng hình dung viết văn là công việc của sự hư cấu, một hành trình phác dựng thế giới từ trí tưởng tượng, nơi nhà văn tự do tạo hình mọi thứ theo ý mình... (TRẦN THỊ TÚ NGỌC)

Nguyên mẫu của tôi là những người đã phất cao cờ hồng tháng Tám năm 1945

Nguyên mẫu của tôi là những người đã phất cao cờ hồng tháng Tám năm 1945

Là người đi dọc biên giới phía Bắc, tôi có thế mạnh khi hình dung, mở ra không gian của giai đoạn lịch sử đó... (PHẠM VÂN ANH)

Các nguyên mẫu trong "Trăng lên"

Các nguyên mẫu trong "Trăng lên"

Cụ đã kể cho tôi nghe về cuộc đời của mình. Cụ nguyên là một võ sư. Cuộc đời cụ có thể viết thành một thiên tiểu thuyết... (THẾ ĐỨC)

Từ những ánh sao đơn lẻ

Từ những ánh sao đơn lẻ

Năm 2023 với tôi được đánh dấu bằng những chuyến đi ý nghĩa, ý nghĩa với trải nghiệm của một người viết và ý nghĩa đối với chính việc viết... (NGUYỄN XUÂN THỦY)