English Page

Ceremonies held in localities to commemorate Hung Kings

Sunday, 05/04/2020 12:50

Authorities of the northern province of Phu Tho held an incense offering ceremony on April 2 to commemorate the country’s legendary founders at the Hung Kings relic site in the province.
The Hung Kings are commemorated each year on the 10th day of the third lunar month, which falls on April 2 this year, as an occasion for the nation to express gratitude to the ancestors.

This year, due to impact of the COVID-19 pandemic, the Hung Kings festival has been streamlined to essential rituals, and participants also took preventive measures as recommended by health agencies.

A man offers incense to the Hung Kings at the relic site in Phu Tho province.

The same day, a delegation of leaders of Ho Chi Minh City on April 2 offered incense and flower in tribute to the Hung Kings at the memorial site dedicated to the nation’s legendary founders in the National Historical-Cultural Park in the city’s District 9.

The delegation was led by Politburo member and Secretary of the municipal Party Committee Nguyen Thien Nhan.

According to Chairwoman of the municipal Fatherland Front Committee To Thi Bich Chau, the city has not organized celebrations on the occasion this year due to the COVID-19 epidemic.

The ritual of worshipping the Hung Kings was recognised by UNESCO as part of the Intangible Cultural Heritage of Humanity in 2012.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)