English Page

Polish painter’s art works introduced in Vietnam

Monday, 16/11/2020 10:33

As many as 17 paintings on the topic of nature by Polish painter Marta Kisiliczyk were introduced to Vietnamese viewers at her personal exhibition entitled “Transformation” which was officially opened at the Vietnam Fine Arts Museum in Hanoi on November 13.

Polish painter Marta Kisiliczyk at her exhibition.

 

The event was part of the activities to mark the 70th anniversary of Poland – Vietnam diplomatic ties (1950-2020).

Her paintings, created while she was living in Vietnam, received many compliments from experts and the excitement of many visitors. It can be said that thanks to the deep connection with nature, Marta Kisiliczyk’s art works are both beautiful and impressive.

Speaking at the exhibition, Polish Ambassador to Vietnam Wojciech Gerwel emphasised that Poland and Vietnam haveclose relations in many fields.

He also expressed his sincere thanks to the Vietnamese government and people for their support and friendship to Poland during the COVID-19 outbreak.

At the exhibition, Deputy Minister of Foreign Affairs To Anh Dung expressed his appreciation and thanks to painter Marta Kisiliczyk for her sentiments toward the land and people of Vietnam.

For her part, painter Marta Kisiliczyk said that once she came to Vietnam, she felt attached to the country, in particular the nature and flora of Vietnam which have become an inspiration for her to create her most favoured works.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Những nguyên mẫu “bất đắc dĩ” trong “Sóng ở đáy sông”

Những nguyên mẫu “bất đắc dĩ” trong “Sóng ở đáy sông”

Tiểu thuyết là một câu chuyện dài về cuộc đời của những con người trong một gia đình tiểu tư sản thành thị ở mảnh đất Sáu kho trước năm năm tư thế kỉ hai mươi... (LÊ THỊ THỦY)

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Sa Pa, xứ sở sương mù mê hoặc lòng người, nơi đã có nhiều nhà văn, nhà thơ tìm đến và để lại những tác phẩm nổi tiếng mà một trong số đó phải kể đến truyện ngắn Lặng lẽ Sa Pa của nhà văn Nguyễn Thành Long. Và câu chuyện trong tác phẩm cũng như một kỉ niệm đẹp của tôi về cha, khi ông chính là nguyên mẫu trong tác phẩm.

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Là nhân vật xuất hiện xuyên suốt bộ tiểu thuyết dài 7 tập Harry Potter của nữ văn sĩ J.K.Rowling, Severus Tobias Snape luôn gây cảm giác khó chịu và căng thẳng đối với người đọc từ lúc xuất hiện cho đến khi hạ màn... (TRẦN HỒNG HOA)

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Người đàn bà ngồi trên xe đi dạo trên đại lộ Nevski, vào khoảng 3 đến 5 giờ chiều, mặc chiếc áo khoác với lông thú, với vẻ đẹp kiểu lai Digan... (BÌNH MINH)